Събития

Нов кът в детския отдел – „Колелото на емоциите“

Тенденциите и предизвикателствата, с които се справя Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в последните години, я превръщат все повече от място за книги в място за хора. Днес тя предоставя отворени пространства за учене, за срещи, за творчество и за изява.

Адаптирането към динамичните промени наложи преосмисляне на традиционните и създаване на нови организационни решения, свързани с ресурсите, услугите, екипа, комуникацията с потребители и партньори, отправянето на послания.

В детския отдел на библиотеката се създаде нов кът – „Колелото на емоциите“, и ще се предлага нова услуга – групови срещи с консултант по приказкотерапия.

За целта беше изработена атрактивната инсталация – Колелото на емоциите, а именно рафт, на който книгите да бъдат представени според емоциите, които предизвикват. Това ще даде още една щриха в превръщането на посещението в библиотеката в забавно и свързващо преживяване, а предстоящите в проекта събития ще накарат децата да открият книгите и удоволствието от четенето от друг ъгъл.

Връзката между четенето и емоциите е изключително важна. Тя влияе пряко върху емоционалната интелигентност. Важен компонент при четенето е възможността за изграждането на фантазно-образни връзки, които развиват и надграждат палитрата от човешките емоции. Това създава и формира личности, умеещи да разпознават и управляват както собствените си, така и чужди емоции, настроения, чувства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *